Festival VINCLE Herència Altés

 

Al celler Herència Altés entenem la creació de vins i la relació amb el territori com una obra d’artesania. Un vincle amb la terra que neix de les arrels més intrínseques, les mateixes des d’on sorgeix la nostra necessitat d’expressar-nos, la cultura.  

La cultura ens cultiva, ens recull i ens connecta en un teixit de lligams interpersonals, connexions socials, coincidències més o menys inesperades, associació, afinitat, analogia. Per això cal crear espais de cultura.

Presentem (Vi)ncle, un projecte multidisciplinari que vol vincular totes les formes artístiques. Un espai que recull la música, l’art, la dansa, la pagesia i el vi. Harmonia entre la terra i la humanitat, conjunció entre la cultura i el gaudi, maridatge de vins i sentits.

Benvingudes a (Vi)ncle, el festival que cultiva els sentits!

 

 1a edició VINCLE_Herencia Altes

Després de la primera edició de (Vi)ncle ressaca cultural i emoció però, sobretot, moltes ganes de seguir teixint vincles.

L’edició 2022 del festival va tenir com a caps de cartell a Quimi Portet, cofundador del grup El último de la fila, Joan Miquel Oliver, compositor del grup mallorquí Antònia Font, i el músic i compositor ebrenc Èric Vinaixa. 

 

També vam gaudir dels espectacles de dansa Labranza del Colectivo Lamajara, basada en l’estètica rural i la quotidianitat de la vida al camp, i Manifest, una fusió de dansa i música electrònica de la tortosina Mar Grifoll. I de dues exposicions: El despertar de l’arbre d’Albert Asensio i Terraltines, el rostre femení de la Terra Alta de Carme Ordeix Rabassa.

 

A més a més, es va realitzar un tast vertical del Trementinaire, coincidint amb la presentació de la nova anyada 2019, juntament amb un taller de tints naturals i un xerrada sobre les trementinaires amb l’artesana Montse Catalán, i un espai market tradicional.

 

 

Galeria de fotos Festival VINCLE_Herència AltésVincle, el Festival que cultiva els sentits_Herència Altés

Labranza_Lamajara a Herència Altés_Festival Vincle

Labranza_Lamajara a Herència Altés_Festival Vincle Terra Alta

Èric Vinaixa a Herència Altés_Festival Vincle 2022

Èric Vinaixa a Herència Altés_Festival Vincle 2022_2

Èric Vinaixa a Herència Altés_Festival Vincle 2022_3

Quimi Portet a Herència Altés_Festival Vincle 2022

Quimi Portet a Herència Altés_Festival Vincle 2022_2

Quimi Portet a Herència Altés_Festival Vincle 2022_3

Mar Grifoll a Herència Altés_Festival Vincle 2022

Mar Grifoll a Herència Altés_Festival Vincle 2022_2 Joan Miquel Oliver a Herència Altés_Festival Vincle 2022

 Joan Miquel Oliver a Herència Altés_Festival Vincle 2022_2

 Joan Miquel Oliver a Herència Altés_Festival Vincle 2022_3

 Exposició Albert Asensio a Herència Altés_Festival Vincle 2022

 Exposició Albert Asensio a Herència Altés_Festival Vincle 2022_2

Exposició Terraltines_el rostre femení de la Terra Alta a Herència Altés_Festival Vincle 2022 

Exposició Terraltines_el rostre femení de la Terra Alta a Herència Altés_Festival Vincle 2022_2

 

 

VOLS SABER MÉS SOBRE LES ACTIVITATS DEL VINCLE 2022?

 

Taller de tints naturals i tast vertical del vi Trementinaire

Taller tints naturals_Festival Vincle Herencia Altes

 

 

Taller de tints naturals amb vinya i herbes remeieres i xerrada sobre les Trementinaires realitzat per Montse Catalán, artesana tintorera, filadora i teixidora. Professora de jardineria, agricultura ecològica i etnobotànica, experta en plantes medicinals (Els Reguers).

 

 Núria Altés_Tast vertical Trementinaire

 

Presentació de la nova anyada 2019 del nostre vi brisat Trementinaire i tast vertical d’aquest vi. Un 100% Garnatxa blanca que s’elabora com un negre i que evoca a temps passats.

 

 

 

Labranza

Labranza_Festival Vincle Herencia Altes

 

Labranza és un reflex del camp, de la seva gent i dels seus quefers, ple de vitalitat humana.Una proposta que trasllada a l’espectador a  submergir-se en una estètica rural plena d’acció, reflex d’allò quotidià.El paisatge del camp portat a la geografia del cos.

 

 Veure trailer


Fitxa artística:

Concepte, creació i interpretació: Daniel Rosado, Paloma Hurtado i Reinaldo Ribeiro Direcció: Colectivo Lamajara.

 

Èric Vinaixa

 

La més bonica història (Picap 2020)

El músic, compositor i productor ebrenc Èric Vinaixa presenta el seu disc La més bonica història, en el qual aprofundeix en el seu univers personal. Sonoritats noves, però amb l'elegància, els arranjaments preciosistes i el gust pel detall que el defineixen. Una nova fusió del pop, el soul, el rock i la cançó d'autor com ben pocs saben fer. 

 

 

Quimi Portet

Quimi Portet-Festival Vincle Herencia Altes

 

Si plou, ho farem al Pavelló World Tour 2021

A mal viatge, mantes noves. I si plou -i Deu n’hi do el xàfec de malvestats que patim últimament-, ho farem al Pavelló. Aquest és el títol del doble àlbum de Quimi Portet: el seu primer disc en directe i també el seu primer recopilatori de “grans èxits”.

Un disc gravat en el transcurs de diversos concerts del World Tour 2018-2019 amb Jordi Busquets (guitarra) i Ángel Celada (bateria).

 


Mar Grifoll

Mar Grifoll-Festival Vincle Herencia Altes

 

Artista, intèrpret, professora i assistent de coreografia per a diversos coreògrafs com Marta Viladrich, Tuur Marinus i Renan Martins, Mar Grifoll en les seves creacions qüestiona i exposa la urgència d'un nou discurs dintre el món de les arts abraçant temes com la diversitat, l'educació i el paper de la dona en les arts escèniques.

 

 

Joan Miquel Oliver

Joan Miquel Oliver-Festival Vincle Herencia Altes

 

El compositor, escriptor, cantant i guitarrista mallorquí, conegut per ser el compositor i lletrista del grup de pop Antònia Font, ens porta la seva gira Surfistes

Fa quinze anys publicava el seu primer disc en solitari, Surfistes en càmera lenta, i iniciava així una carrera personal sòlida, a la que ha anat sumant àlbums i èxits, així com aventures literàries en els àmbits de la narrativa o el teatre.

 

Albert Asensio

Albert Asensio-Festival Vincle

 

Dissenyador gràfic i il·lustrador. Ha treballat per editorials com Anaya, Random House Mondadori o Cruïlla i diaris com La Vanguardia. Ha rebut diversos premis entre els quals un Laus de Bronze pel cartell de Fira Tàrrega 2010 (estudi Miquel Puig) i Premi Llibreter 2017 a l’àlbum il·lustrat amb El banc blau (Babulinka books).

L’exposició El despertar de l’arbre està formada per 5 il·lustracions que formen part del llibre amb el mateix títol. Paisatges on els arbres, la naturalesa i el color, són protagonistes. 

 

Terraltines, el rostre femení de la Terra Alta

terraltines_Festival VINCLE_herencia-altes

 

Carme Ordeix Rabassa és dona, terraltina, mare i mestra. Diu que no és fotògrafa, li agrada més dir que és aficionada a la fotografia i la veureu enganxada a la càmera en més d’una ocasió, deixant-se sorprendre per cada paisatge o per cada petit detall.

L’exposició és una col·laboració entre totes les associacions de dones de la Terra Alta, en la que, a través del retrat, s’han captat mirades, somriures, expressions de dones que viuen, estimen i donen vida a la comarca. Elles formen el rostre femení de la Terra Alta.

 

Market d’artesanes

 

Festival Vincle_Market artesania - Herencia Altes

 

Montse Catalán, artesana tintorera, filadora i teixidora d’Alma Mater Artesania crea peces tèxtils inspirant-se en la natura, la seva Alma Mater. Fibres tèxtils nobles com la seda pacífica ecològica, la seda salvatge, la llana merino, el lli i els cotó ecològic, estampades artesanalment de forma sostenible a través de l’alquímia botànica, on fulles, flors, fruits i arrels deixen la seva empremta damunt la tela.

 

 market artesania - festival vincle - herencia altes

Pilar Girbes és artesana cotonera i de Sant Jaume d'Enveja (Delta de l'Ebre).

Cultiva cotó orgànic i treballa el filat en fus i en roda de filar. Realitza visites i demostracions de l’ofici.

 

 

 

Market artesania FESTIVAL VINCLE

 

La Petita i Maria Cinta són artesanes llatadores. Des de Mas de Barberans, i a través de l’associació Artpauma, treballen petits articles fets amb pauma com ara cistelleria i complements, objectes tradicionals o joieria. També fan tallers escolars i demostracions.