Dashboard
BENUFET
Garnatxa Blanca
D.O. Terra Alta
Comprar a la nostra botiga online
Vinyes a 450 metres d’alçada, acariciades pels vents de cerç i garbí de la finca Benufet, un vi arrodonit a les tines de ciment que guanya corpulència amb el repòs de les lies. Garnatxa blanca en estat pur!
Elaboració
Verema manual en caixes de 18 kg amb acurada selecció al camp. Refredament a uns 3-5 ºC durant unes 20-24 hores. Premsat directe amb raïm sencer per limitar l’extracció de polifenols. Desfangat estàtic. Fermentació a uns 13-15 ºC en tines de formigó. “Batonnage” de les lies fines durant uns dos mesos per tal de millorar les sensacions en boca. Lleugera clarificació i filtració abans de l’embotellat.
Nota de Tast
La vinya vella de garnatxa blanca ens dona un vi d’una alta concentració i d’una finura excepcional. El vi descansa en formigó, i un petit percentatge en “foudres”. El nas juga entre la fruita blanca en flor i la fruita blanca madura, amb les justes pinzellades de la fusta, ben integrada. De textura ampla i envolvent, carnós però fresc, de viva acidesa, llarg i profund. Un blanc molt gastronòmic.
Analític
 Alcohol : 13.5 % 
 Sucre Residual : 0.42 g/l 
 Acidesa Total : 6.80 g/l 
Descàrregues